logo

Bedrijfsjurist Privacy - VGZ


Arnhem -
Ben jij benieuwd wat jij als Bedrijfsjurist op het domein van Privacy bij VGZ in Arnhem kunt doen om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden? Je leest het hier.


Het realiseren van een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dát is waar wij ons iedere dag voor inzetten samen met zorgverleners. Ben jij benieuwd wat jij als Bedrijfsjurist op het domein van Privacy bij VGZ in Arnhem kunt doen om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden? Je leest het hier.

Hoe ook jij het verschil maakt

De ambitieuze doelen die wij onszelf hebben gesteld, kunnen wij alleen realiseren als we continu uitgaan van een goede en stabiele basis in ons werken. Interne beheersing – het werkveld waarin jij je bevindt - loopt dan ook als een rode draad door de volledige organisatie. Het stelt ons o.a. in de gelegenheid om te versnellen naar een digitale, data gedreven en betrouwbare koploper. Maar ook het met én voor leden werken aan persoonlijke totaaloplossingen, is een voorbeeld van een doel dat wij realiseren door te ondernemen met beheersbare risico’s. Hierdoor heb je bij VGZ een breed werkveld, welke je niet gauw ergens anders tegenkomt! Zo heb je te maken met (zorg)verzekeringsrecht, ondernemingsrecht (waaronder IP en informaticarecht) en privacy waarbij je steeds oog houdt voor nieuwe en/of gewijzigde wet- en regelgeving.

Als Bedrijfsjurist houdt je je bezig met juridische vraagstukken op tactisch en strategisch niveau, toets je de casuïstiek aan de geldende wet- en regelgeving en onderhoudt contacten met in-, en externe partijen. Denk hierbij aan het beoordelen van DPIA’s, verwerkersovereenkomsten en contracten, en het opstellen van contracten. Het beoordelen van de impact van casuïstiek en relevante in- en externe ontwikkelingen op de organisatie, het beargumenteren van voorstellen voor ontwikkeling en/of aanpassing van beleid. Verder neem je deel aan in- en externe overlegsituaties en/ of project- en werkgroepen zorg je voor kennisverspreiding binnen de organisatie en bewaak en verbeter je juridische processen binnen VGZ en signaleert afwijkingen/ knelpunten of mogelijkheden tot verbetering.

Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar maak je onderdeel uit van het team Risk, Legal & Compliance. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s bedrijfsjuristen, Risk en Compliance Officers en Financial Risk Officers.

Samen transformeren we de zorg. Wat betekent dat voor jou?

Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen en jouw persoonlijke groei. Samen kijken we wat er bij jou speelt en hoe we jou kunnen helpen. Op deze manier krijg jij ruimte om met jouw unieke talent te werken aan projecten, binnen een omgeving waar expertise en innovatieve ideeën centraal staan.

Daarnaast bieden we jou:??

 • Een salaris tussen de €4082,- en € 5904- br/mnd op basis van 38 uur (Salarisschaal I van de CAO van VGZ);??
 • Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling, loopbaan en de verbreding van je inzetbaarheid;?
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 500,- per jaar;?
 • Vakantiegeld (8%) en dertiende maand (8,33%);?
 • Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen;?
 • Zorgverzekering via de VGZ-personeelscollectiviteit;?
 • Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van € 57,- bruto per maand;?
 • Je komt te werken in het gezondste kantoor van Nederland;?
 • Gedurende je dienstverband bij VGZ krijg je een volledig verzorgde thuiswerkplek ter beschikking gesteld.?

Dit is wat jij meebrengt 

Jij kunt je vinden in waar wij voor staan. Jij vindt het namelijk belangrijk dat het werk dat je doet, impact heeft op onze maatschappij. Welke unieke waarden heb jij die ervoor gaan zorgen dat wij ons doel bereiken? Daar zijn wij benieuwd naar. 

Bovendien staan de volgende zaken op je cv: 

 • Academisch werk- en denkniveau in een afgeronde juridische opleiding, HBO/WO
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van privacy.
 • Kennis van  wet- en regelgeving op het gebied van (zorg)verzekeringsrecht, ondernemingsrecht en privacy  en de toepassing daarvan .
 • Ervaring in het onderzoeken en analyseren van juridische vraagstukken.
 • Ervaring in het schrijven van (juridische) samenvattingen en nieuwsbrieven
 • Ervaring in het delen van kennis binnen de organisatie. 

Jij bent sterk in het analyseren van problemen en communicatief sterk. Je hebt een natuurlijk gevoel voor commercie en kunt anderen gemakkelijk motiveren. Binnen ons team ga jij meerwaarde toevoegen door jouw unieke persoonlijkheid. Jij bent een volwassen gesprekspartner voor de business en kunt onderliggende vragen boven tafel krijgen. 

Goede Zorg voor iedereen maak je mogelijk mét iedereen. Dat betekent samenwerken met elkaar aan producten die zinnig zijn voor de maatschappij. Ongeacht wie je bent. Het gaat bij VGZ juist om wie JIJ bent en om JOUW talent. Zo dragen we met diverse teams bij aan onze samenleving en geven we samen zin in werk.

Met hart voor Zinnige Zorg  

De zorg in Nederland is goed, en dat willen we graag zo houden, want goede zorg is voor iedereen onmisbaar. Maar hoe moet dat, als er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Onze aanpak: we zetten ons al een aantal jaar samen met zorgverleners in voor betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. We stimuleren zorginstellingen om slimme initiatieven van zorgverleners over te nemen. Dit leidt vaak tot meer tijd voor de patiënt, betere adviezen en digitale oplossingen om meer patiënten snel te kunnen behandelen. Samen, ongeacht wie je bent, hoe je denkt en waar je vandaan komt, kunnen we nog meer bereiken. VGZ. Met hart voor Zinnige zorg 

Voorop in gezondheid en zorg

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg, voor iedereen. Dát is waar wij ons iedere dag voor inzetten. We zijn een coöperatie zonder winstoogmerk en willen voorop lopen in het ontwikkelen en aanbieden van gemakkelijke, vernieuwende en passende oplossingen op het gebied van gezondheid én zorg.

Klaar om het verschil te maken?

Ben jij klaar om bij ons het verschil te maken? Solliciteer nu op de vacature van Bedrijfsjurist via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met René Kleinveld, Recruiter bij VGZ, via r.kleinveld@vgz.nl of 06 31 95 94 53 (ook via whatsapp).

Werken bij VGZ betekent werken in een organisatie waar integriteit centraal staat. Pas dan kunnen onze verzekerden en samenwerkingspartners er namelijk écht op vertrouwen dat de informatie die zij met ons delen, in goede handen is. Ook financiële integriteit, waarbij we op een transparante en bewuste manier omgaan met financiële middelen, hoort daarbij. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.

Op het moment dat je hebt gesolliciteerd ontvang je een automatische bevestiging op het door jouw doorgegeven mailadres. Heb je na twee uur nog geen mail ontvangen? Loop dan je ongewenste mail nog even na en neem indien nodig contact met ons op via hrrecruitment@vgz.nl.

Locatie:
Arnhem
Meer informatie:

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met René Kleinveld, Recruiter bij VGZ, via r.kleinveld@vgz.nl of 06 31 95 94 53 (ook via whatsapp).

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Bedrijfsjurist Privacy bij VGZ in Arnhem inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 531
 
Vacature geplaatst op 21-6-2022 17:30:36