logo

Business Information Security Officer - MN


Den Haag -
Als Business Information Security Officer acteer je in het actuele en veranderende ICT Security landschap bij MN Vermogensbeheer. Je werkgebied bevind zich op het snijvlak van ICT en de ‘business’.


Wil je meewerken aan de ambitieuze Informatie Beveiliging uitdaging, in een organisatie die ‘Security’ hoog in het vaandel heeft staan? Past dit bij jouw ambitie en je kritische DNA? MN Vermogensbeheer ziet je sollicitatie dan graag tegemoet en bouw mee aan een hoger Information Security level in onze organisatie. Lees snel verder!

Jouw rol

Als Business Information Security Officer acteer je in het actuele en veranderende ICT Security landschap bij MN Vermogensbeheer. Je werkgebied bevind zich op het snijvlak van ICT en de ‘business’. Je communiceert met collega’s bij diverse afdelingen over controles, wet- en regelgeving, compliance, data en ICT Security. Daarnaast geef je uitvoering aan diverse informatie beveiligingsprogramma’s met betrekking tot  bewustwording, het toepassen van relevante wet- en regelgeving en het compliant houden van de MN Vermogensbeheer organisatie.

Een verdere greep uit jouw takenpakket:

 • Op basis van de door jou geanalyseerde risico’s, adviseer je de MN Vermogensbeheer organisatie op het gebied van informatVie beveiliging;
 • Adviseren van collega’s binnen het Vermogensbeheer landschap inzake security vraagstukken;
 • Onderhouden, bewaken, ontwikkelen en uitdragen van het informatiebeveiligingsbeleid;
 • Vergroten van het informatiebeveiligingsbewustzijn in de organisatie;
 • Monitoren van en rapporteren over de naleving van informatiebeveiliging strategie binnen de interne beleidskaders;
 • Sparringpartner  met in- en externe stakeholders;
 • Ondersteunen van onderzoeken van de interne accountantsdienst en MN Audit & Control (audits) binnen het domein van Vermogensbeheer.

Jouw profiel

 Je hebt een analytisch denkvermogen en je bent pragmatisch. Je wil graag in samenwerking IT naar een hoger niveau brengen. Je hebt goede communicatie-skills en je bent van nature nieuwsgierig, je wilt graag weten hoe het zit. Daarnaast ben je ..

 • Een stevige sparringpartner die in staat is om te schakelen tussen de diverse stakeholders binnen MN Vermogensbeheer;
 • Altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Vermogensbeheer wereld en deelt deze kennis graag met anderen.

Wat je ook mee neemt:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het informatie beveiligingsgebied;
 • Tenminste één van de opleidingen, CISSP of CISM;
 • Affiniteit met Information Technology, vooral op het gebied van cloud diensten en datahubs;
 • Affiniteit met wet- en regelgeving omtrent privacy en informatiebeveiliging.

Jouw werkomgeving

Samen met je ervaren directe collega, vorm je het Business Information Security team van MN Vermogensbeheer. Jullie houden je bezig met het adviseren van collega’s bij  en over houden je bezig met het naleven van actuele en implementeren van nieuwe security eisen. Daarnaast houden jullie het beleid actueel en behandelen diverse vraagstukken op het gebied van security. De sfeer is open, professioneel en samenwerking gericht. Je mag rekenen op een moderne werkomgeving, inclusief uitzicht op de Haagse skyline, royale ontwikkelkansen en aantrekkelijke extra’s, zoals een inpandige sportschool.  De sfeer is open, laagdrempelig en collegiaal. Gezien de goede, informele sfeer in het team zoeken we een nieuwe collega die dit ook belangrijk vindt. MN biedt alle faciliteiten die een grote organisatie heeft, maar blijft wel wendbaar en flexibel.

MN als werkgever

MN is één van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland. We combineren ruim 60 jaar ‘hands-on’ ervaring met een innovatieve visie op verduurzaming van het pensioen- en inkomensverzekeringsstelsel.  Onze medewerkers beheren we het pensioenvermogen voor bijna 1,7 miljoen Nederlanders. Bovendien beheren we een vermogen van circa €140 miljard. MN is zich bewust van de maatschappelijke relevantie van haar activiteiten en zet alles op alles om een positieve bijdrage te leveren aan de vitale financiële toekomst die mensen verdienen.

MN staat voor pure dienstverlening; wat je ziet is wat je krijgt. Onze medewerkers opereren met een gezonde dosis passie en willen prestaties neerzetten die opdrachtgevers echt verder helpen. Die gedrevenheid belonen we met goede arbeidvoorwaarden, inspirerende professionele en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een open, uitnodigende werksfeer. Bovendien streven wij naar een optimale work/life balance.

Deze vacature staat open voor iedereen die zich hierin herkent.
Wij geloven in de kracht van verschillende perspectieven en bijdragen van mensen met verschillende achtergronden. Die verschillen maken ons sterker en creatiever. We geloven in de opbrengst van ‘diversiteit in denken’. We vragen van medewerkers een open houding naar de ander toe en oprechte interesse in elkaar. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen bij MN. We zorgen voor een veilige omgeving, waar ook ruimte is voor experimenteren en voor het maken en leren van fouten. Wij nodigen je graag uit om te solliciteren!

Als MN'er mag je rekenen op

 • Een marktconform salaris;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
 • Voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen dankzij opleidings- en cursusmogelijkheden;
 • Flexwerken behoort tot de mogelijkheden. Zowel qua werktijden als thuiswerken passend binnen de huidige realiteit;
 • Moderne werkomgeving mét uitzicht op de Haagse skyline voor als je op kantoor werkt;
 • Extra faciliteiten, zoals een in-house sportschool en bedrijfsrestaurant.

Contact

Solliciteer via de button en upload je CV en motivatie. Zien we voldoende raakvlakken, dan nodigen we je graag uit voor een nadere kennismaking. Heb je eerst nog vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure? Mail ze naar rutger.prins@mn.nl .

Locatie:
Den Haag
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Rutger Prins
m. 06 14 179 583
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Business Information Security Officer bij MN in Den Haag inclusief CV en motivatie via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 426
 
Vacature geplaatst op 28-10-2023 09:22:43