logo

1e lijn Risk & Compliance Expert - Achmea


Amsterdam -
Als Risk & Compliance Expert ben je verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van het eerstelijns risicomanagement vanuit de afdeling Legal, Tax & Risk en voer je werkzaamheden uit voor de afdeling Finance & Control Real Estate.


Over deze vacature

Met een nieuw team en een nieuwe afdeling identificeren, beoordelen, adviseren, implementeren, bewaken en rapporteren we binnen het vastgoedbedrijf. Kom jij ons versterken?

Als Risk & Compliance Expert ben je verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van het eerstelijns risicomanagement vanuit de afdeling Legal, Tax & Risk en voer je werkzaamheden uit voor de afdeling Finance & Control Real Estate. Je vervult een sleutelrol bij de risicobeheersing en naleving van wet- en regelgeving. Inhoudelijk richt de functie zich met name op het identificeren, bewaken, risicobewustzijn verhogen, adviseren en het auditen van risico’s, governance en de interne beheersing binnen het cluster vastgoed, zodanig dat wordt voldaan aan de interne en externe geldende standaarden en wet- en regelgeving. Uiteraard doe je dit niet alleen en werk je nauw en goed samen met andere Experts Risk (1e lijn), de tweede lijn (afdeling Risk & Compliance) en de derde lijn (Achmea Internal Audit).

 • Je ontwikkelt, beheert en voert eerstelijns risicomanagement activiteiten van Finance & Control Real Estate uit, waarbij risico identificatie, adviseren van maatregelen en verhogen risicobewust zijn centraal staan;
 • Je ondersteunt en adviseert de afdeling bij het bepalen van de risk appetite via o.a. het faciliteren van Risk Self Assessments en het bepalen van de bruto en netto risk exposures;
 • Je fungeert als sparringpartner voor de business op het gebied van risicomanagement en relevante wet- en regelgeving in combinatie met de vereisten van onze klanten;
 • Je coördineert en voert interne controles uit in het kader van het interne Control Framework en ISAE 3402, waarbij je ook verbeteringen identificeert en implementeert;
 • Je draagt bij aan het verbeteren van de “risk awareness” binnen de organisatie.

De afdeling

Het team 1e lijn Risk & Compliance bestaat uit 6 vaste collega’s en maakt onderdeel uit van een afdeling (Legal, Tax & Risk) met nog eens 6 collega’s. We werken in een dynamische omgeving waarbij we wekelijks elkaar treffen op kantoor en waar we in nieuwe projecten bouwen aan een nieuwe organisatie. Ook vanuit huis is werken mogelijk en hebben we oog voor elkaar. Wij werken meestal op dinsdag en donderdag op kantoor. 

De riskafdeling heeft primair tot taak de diverse risico’s binnen vastgoed te identificeren en het management te ondersteunen en adviseren over de beheersing hiervan. Wij staan midden in de organisatie en gaan uitdagingen niet uit de weg, denken in oplossingen in plaats van problemen. Standaardisatie, uniformiteit en gezamenlijke agenda zetten wij in om onze doelstellingen zo efficiënt mogelijk te realiseren. 

Jouw achtergrond

 • Je hebt een afgeronde wo opleiding met accountancy componenten.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan op het gebied van Risk.
 • Je hebt opleidingen gevolgd op gebied van Risicomanagement. Je zorgt ervoor dat je kennis op het gewenste niveau blijft.
 • Je bent goed op de hoogte van de externe wet- en regelgeving die het cluster vastgoed kunnen raken, of in staat deze op zeer korte termijn eigen te maken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met procesoptimalisatie.
 • Je bent sterk in verslaglegging en rapportering.
 • Neemt graag het voortouw en schakelt snel tussen details en hoofdlijnen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat krijg je van ons

Als medewerker bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen.
Maar er is meer!

34-urige werkweek
Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!

All You Can Learn
Onder de noemer All You Can Learn volg je opleidingen, cursussen en trainingen. De wereld van leren en ontwikkelen ligt bij ons aan je voeten!

Klimaatbudget
€2500 netto Klimaatbudget (bij fulltime dienstverband) om je huis te verduurzamen, duurzaam witgoed te kopen óf een elektrische fiets aan te schaffen. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.

Healthy initiatieven
Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!

Persoonlijk keuzebudget
Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.

Over Achmea

Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en plezierig en gezond met en naast elkaar leeft, is ons ideaalbeeld. Op een manier die langdurig kan voortbestaan. Goede reden om beter met onze leefomgeving om te gaan en duurzame oplossingen beter bereikbaar te maken. Voor iedereen!

Sollicitatieprocedure

Binnen 5 werkdagen reactie
Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

Het 1e gesprek
Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Een assessment
Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

Het 2e gesprek
In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

Arbeidsovereenkomst
Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:
contactpersoon
Linkedin
 
Contact:
Debbie van der Vegt
Corporate Recruiter
m. 06 12951914
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van 1e lijn Risk & Compliance Expert bij Achmea in Amsterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 6-6-2023 11:47:41